Kundbrev – Januari 2018

God fortsättning! Här kommer årets första kundbrev

Kontrolluppgifter för de som har anställda

Nu skall vi börja med Era kontrolluppgifter. Sista dagen är 31/1. Vi ber Er som vet med Er att det saknas personnr mm för de anställda att komplettera det så fort som möjligt.

Fora

Vi fyller även i löneuppgifter till Fora. Sista dagen är även här 31/1. Hör av Er om ni behöver hjälp. De tar ut förseningsavgifter så det är bra om ni hör av er så fort som möjligt.

För de kunder som har bokslut 31/12 och har bokslutsmetoden avseende moms.

Bokslutsmetoden innebär att man bokar upp kundfordringar och leverantörsskulder en gång om året vid bokslutet. Nästan alla enskilda firmor har det men även en del AB och HB. För er skall vi alltså boka in alla fakturor som ni hade som fordringar och skulder på nyårsafton. De beloppen skall deklareras på skattedeklarationen den 12/2-18, vilket i sin tur innebär att vi måste få reda på de uppgifterna så fort som möjligt. Antingen kan ni lämna fakturorna eller också måste ni lämna en lista på dem. Om ni gör en lista är det viktigt att ha med hur mycket som skall betalas samt momsbeloppet och vilket företag skulden/fordran avser.

Övrigt

För er som har bokslut den 31/12 så kommer den preliminära F-skatteberäkningen för 2018 inom kort skickas ut till er. Kolla om ni tycker att beloppet är rimligt och hör av Er om ni vill ändra det.

 

 

Vi avser även i år att justera våra priser från och med 1/1-18. I och med att vi är ett löneberoende företag så justerar vi med samma % som den avtalade lönehöjningen. I år blir ökningen ca 2,6 %.

Önskar ni få era fakturor på mail? Maila oss i så fall på info@markekonomerna.se så kan vi börja med det inom kort.

 

 

 

Navigation

Quickview

Close

Categories